Pārtikas centrs
Sākums Pārtikas sastāva datubāze Veselīga uztura forums
GlaxoSmithKline - Fonds medicīnas izglītības un zinātniskās izpētes atbalstam
LatFIR

Pārtikas sastāva datubāze » Par datubāzi » Datu meklēšanas iespējas

Datu meklēšanas iespējas

Meklēšanas iespējas datu bāzē

Meklējot produktus meklētājā


Meklēšanas lauciņā iespējams ierakstīt gan vārda daļu, gan pilnu vārdu.
Meklētājs uzrādīs visus atrastos produktus, kura nosaukums satur konkrēto vārdu vai vārda daļu, neatkarīgi no tā vai meklējamais vārds atrodas produkta nosaukuma sākumā, vidū vai beigās.
Piemērs:


meklet

 

Meklējot pēc alfabēta


Blakus sadaļai kategorijas uzklikšķinot uz "Alfabēts" iespējams meklēt produktus pēc alfabēta uzklikšķinot uz jebkura burta izveltnē.

 

Meklēšana pēc pārtikas grupām

 

Pārtikas produkti datu bāzē sagrupēti 17 pārtikas grupās, šādi produkti ir viegli pārskatāmi un tas atvieglo informācijas meklēšanu par vienas grupas pārtikas produktiem.


Informācija par uzturvielām

 

Datu bāzē nākotnē būs pieejama informācija par seskojošām uzturvielām:

  • Enerģētiskā vērtība,
  • Olbaltumvielas, kopējās,
  • Slāpekļvielas, kopējās,
  • Tauki, kopējie,
  • Piesātinātās taukskābes,
  • Mononepiesātinātās taukskābes,
  • Polinepiesātinātās taukskābes,
  • Ogļhidrāti, kopējie,
  • Cukurs,
  • Balastvielas,
  • Alkohols,
  • Ēdamā daļa,
  • Minerālvielas,
  • Vitamīns A,
  • Retinols,
  • Beta karotīns,
  • Vitamīns D,
  • Vitamīna E aktivitāte,
  • Alfa-tokoferols,
  • Vitamīns K,
  • Vitamīns B1 (tiamīns),
  • Vitamīns B2 (riboflavīns),
  • Niacīna ekvivalents,
  • Niacīns PP,
  • Triptofāns,
  • B6 vitamīns,
  • Pantotēnskābe,
  • Biotīns,
  • Folskābe,
  • Vitamīns B12,
  • Vitamīns C,
  • Nātrijs, Na,
  • Kālijs, K,
  • Kalcijs, Ca,
  • Magnijs, Mg,
  • Fosfors, P,
  • Dzelzs, Fe,
  • Varš, Cu,
  • Cinks, Zn,
  • Jods, I,
  • Mangāns, Mn,
  • Hroms, Cr,
  • Selēns, Se,
  • Niķelis, Ni,
  • Fruktoze,
  • Glikoze,
  • Laktoze,
  • Maltoze,
  • Saharoze,
  • Cukuri, kopā,
  • Ciete,
  • C 4:0, sviestskābe (F4-8:0),
  • C 6:0, kapronskābe (F4-8:0),
  • C 8:0, kaprilskābe (F4-8:0),
  • C 10:0, kaprīnskābe (F10:0),
  • C 12:0, laurīnskābe (F12:0),
  • C 14:0, miristīnskābe (F14:0),
  • C 15:0 (F15:0),
  • C 16:0, palmitīnskābe (F16:0),
  • C 17:0 (F17:0),
  • C 18:0, stearīnskābe (F18:0),
  • C 20:0, arahīnskābe (F20:0),
  • C 22:0 (F22:0),
  • C 24:0 (F24:0),
  • C 14:1, (F14:1),
  • C 16:1, palmitooleīnskābe, (F16:1),
  • C 18:1 n-9, oleīnskābe (F18:1 CN9),
  • C 18:1 cis n-7 (F18:1 CN7),
  • C 20:1 n-11 (F20:1 CN11),
  • C 22:1 n-11 (F22:1 CN11),
  • C 18:2 n-6, linolskābe (F18:2 TTN6),
  • C 18:3 n-3, linolēnskābe (F18:3 CN3/ TTTN3),
  • C 18:4 n-3 (F18:4 N3),
  • C 20:4 n-6, arahidonskābe (F20:4 N6),
  • C 20:5 n-3, eikozapentēnskābe (F20:5 N3),
  • C 22:5 n-3 (F22:5 N3),
  • C 22:6, n-3, dokozaheksēnskābe (F22:6 N3),
  • Omega-3 taukskābes,
  • Omega-6 taukskābes,
  • Trans-taukskābes,
  • Holesterīns,
  • Izoleicīns (ILE),
  • Leicīns (LEU),
  • Lizīns (LYS),
  • Metionīns (MET),
  • Cistīns (CYS),
  • Fenīlalalīns (PHE),
  • Tirozīns (TYR),
  • Treonīns (THR),
  • Valīns (VAL),
  • Arginīns (ARG),
  • Histidīns (HIS),
  • Alanīns (ALA),
  • Aspartāmskābe,
  • Glutamīnskābe,
  • Glicīns,
  • Prolīns (PRO),
  • Serīns (SER),
  • Ūdens, 
  • Skābju saturs,
  • Šķīstošā sausna,
  • Sausna.


MM88 Informācijas tehnoloģijas