Pārtikas centrs
Sākums Pārtikas sastāva datubāze Veselīga uztura forums
GlaxoSmithKline - Fonds medicīnas izglītības un zinātniskās izpētes atbalstam
LatFIR

Veselīga uztura forums » Pārtikas tehnoloģija

Pārtikas tehnoloģija

Izmaiņas kartupeļu uzturvērtībā to uzglabāšanas un pagatavošanas procesā

 

Katupelis
Latvijā viens no patērētākajiem dārzeņiem ikdienas uzturā ir kartupelis, ko apliecina Norbagreen (2003) pētījuma rezultāti, proti, 70% no kopējā dārzeņu patēriņa veido kartupeļi. Tāpēc tiem ir būtiska loma ikdienas uztura veidošanā.


Uzņemto uzturvielu daudzumu no produktiem ietekmē vairāki faktori, kā produktu izcelsmes ģeogrāfiskais reģions un laika apstākļi to nogatavošanās laikā, tā arī produktu uzglabāšanas ilgums un tehnoloģiskās apstrādes veids
. Ja vēlies uzzināt dažādu kartupeļu pagatavošanas veidu ietekmi uz to uzturvērtību un uzņemto uzturvielu daudzumu, spied šeit.

MM88 Informācijas tehnoloģijas